درآمد متوسط هتلهاي دنيا در سال 2018 به حدود 553.8 ميليارد دلار ميرسد كه اين افزايش درآمد نشان دهنده بهبود دوباره گردشگري در جهان است.
هتلداري به عنوان يكي از زيرساختهاي مهم صنعت گردشگري شناخته ميشود كه در دهههاي اخير به يكي از صنايع درآمدزا تبديل شده است. بر اين اساس كشورهايي كه اهميت صنعت گردشگري را فهميدهاند، توجه ويژه يي به توسعه صنعت هتلداري دارند. درحال حاضر ميليونها نفر در صنعت گردشگري و صنايع مرتبط با آن اشتغال دارند.
هتلداري از اركان اصلي گردشگري است. بر اين اساس، گزارشي كه اخيراً منتشر شده به بررسي رشد درآمد سالانه هتلداري پرداخته است. اين گزارش نشان ميدهد كه درآمد سالانه صنعت هتلداري در جهان از سال 2010 تا 2016 تا چه اندازه افزايش يافته و پيش بيني ميشود اين درآمد تا سال 2018 نيز بيشتر شود.
در سالهاي اخير تبليغات داخلي و خارجي جهت به تصوير كشيدن جاذبههاي گردشگري در كشورهاي مختلف بيشتر شده است. در عين حال افزايش استفاده از وسايل ارتباط جمعي، فضاي مجازي و رسانههاي مختلف باعث ترغيب مردم براي بازديد از كشورهاي ديگر شده است. از طرفي گسترش تعاملات اقتصادي، سياسي و فرهنگي بين كشورهاي مختلف و برگزاري جشنوارههاي گوناگون نقشي مؤثر بر افزايش حضور مسافران در شهرها يا كشورهاي ديگر دارد. تمام اين مسائل باعث توسعه صنعت توريسم و به تبع آن افزايش درآمد هتلها شده است.
آن طور كه در اين گزارش آمده، ميانگين سالانه درآمد صنعت هتلداري در جهان در سال 2010 به حدود 346.7 ميليارد دلار رسيده بود. اين درآمد در سال 2012 با رشدي پلكاني به مبلغي حدود 398.4 ميليارد دلار رسيد. ديگر گزارشهاي به دست آمده در حوزه گردشگري حاكي از آن است كه در سال 2012 تعداد گردشگران در سطح جهاني از مرز يك ميليارد نفر گذشته و اين براي نخستين بار است كه در 10سال منتهي به 2012 جهان شاهد رشد 50 درصدي تعداد سفر و گردشگران بوده است. از سوي ديگر برگزاري المپيك لندن در اين سال توانست درآمد زيادي براي صنعت گردشگري و به تبع آن هتلداري به همراه داشته باشد.
در سال 2014 ميانگين درآمد هتلداري در جهان از مرز 400 ميليارد گذشت. آن طور كه در گزارشها آمده در اين سال گردشگري بين المللي رشدي بيش از پيش بيني جهاني را ثبت كرده است. با وجود اينكه در اين سال، جهان با چالشهاي زيادي روبه رو بود اما عملكرد پايدار گردشگري توانست منجر به موفقيت اين صنعت شود. از مهمترين اين چالشها در سال 2014 ميتوان به بحرانهاي اقتصادي جهاني، درگيريهاي سياسي همچنين گسترش شيوع ويروس ابولا در آفريقا اشاره كرد.
طبق گزارش سازمان جهاني گردشگري، تعداد گردشگران بين المللي در سال 2015 حدود 4.6 درصد افزايش داشته است. يعني شمار گردشگران جهاني نسبت به سال قبل نزديك به 52 ميليون نفر افزايش داشته است. ميانگين درآمد هتلداري جهاني نيز اين موضوع را تأييد ميكند. در اين سال متوسط درآمد هتلها در جهان نزديك به 5 ميليارد دلار بوده است.
آن طور كه كارشناسان تحليل ميكنند، نوسانات غيرمعمول و شديد نرخ ارز، كاهش قيمت نفت و ساير كالاها همچنين افزايش دغدغههاي جهاني در مورد تأمين امنيت مقاصد گردشگري از عوامل مهم و تاثيرگذار بر رشد گردشگري و در نهايت افزايش درآمد هتلها در جهان است.
درآمد صنعت هتلداري از سال 2010 با افزايش جهاني رو به رو بوده است. تنها در سال 2016 متوسط درآمد هتلداري جهاني با كاهش مواجه شد. كارشناسان بين المللي مي گويند از آغاز سال 2016 چند عامل كليدي باعث افت صنعت توريسم و كاهش درآمد حاصل از آن شد. طبق نظر اين كارشناسان، نوسانات اقتصادي، بحران سياسي، قيمت نفت، تشديد مرزبنديها، محدوديت ويزا و وحشت ناشي از تروريسم از مهمترين چالشهاي گردشگري در سال 2016 بوده است. ازجمله اين بحرانها، رخدادهاي تروريستي است كه در سال 2016 بسياري از كشورها را درگير كرد و در كنار آن بحران ورود پناهندگان به كشورهاي مختلف مشكلات گردشگري را تشديد كرد. تمام اين عوامل باعث شد تا ميانگين درآمد هتلداري در جهان كاهش يافته و به 490 ميليارد دلار برسد.
با اين حال بسياري از فعالان سازمان گردشگري جهاني مي گويند طبق تجربه سالهاي گذشته هر اتفاقي كه در جهان به وقوع بپيوندد، نميتواند تأثير درازمدتي بر گردشگري داشته باشد. مردم همچنان به سفر ميروند. اين حوادث فقط در كوتاه مدت صنعت گردشگري را دچار چالش ميكند و مقصدهاي ديگري را جايگزين مقصدهاي مورد تهديد ميكنند. بر اين اساس در اين گزارش پيش بيني ميشود كه در سال 2018 درآمد متوسط هتلها در جهان به حدود 553.8 ميليارد دلار برسد كه اين افزايش درآمد نشان دهنده بهبود دوباره شرايط گردشگري در جهان است.